Norsk Varmepumpeforening

Besøk bransjens beste infosider

Tips og råd ang. montering.

Montering av Varmepumper er et nøyaktighetsarbeid! Det kreves god kompetanse og riktig verktøy. Værforhold er også viktig! Streng kulde og regn eller høy luftfuktighet danner is/kondens innvendig i rørene. Innvendig fuktighet er Varmepumpens største fiende! En vanndråpe kan fryse til en isplugg og hindre sirkulasjon i kjølemediet, noe som igjen reduserer pumpens effektivitet betydelig og som i verste fall kan føre til havari. Til å redusere/fjerne eventuell fuktighet, benytter vi N2 (nitrogen) til å "flushe" gjennom anlegget før det lukkes. Dette er SVÆRT viktig for at anlegget skal få den forventede levetid.

Vær klar over at montering av varmepumpe SKAL utføres av kvalifisert personell. Ta ingen unødige sjanser, la fagfolk utføre jobben! Sørg for at din leverandør av Varmepumpe er F-gass sertifisert. Dette gjelder BÅDE selskapet du handler varmepumpen av, og montøren som skal montere den!

Vi anbefaler imidlertid alle som vurderer å anskaffe seg Varmepumpe om å få denne montert i tørt og varmt vær. I Norge er jo dette ikke akkurat hverdagskost, men om man anskaffer seg dette produktet på vår, sommer eller høst, så har man i alle fall større sjanse for å få tilfredsstillende værforhold ifm. monteringen.

Et annet tips er jo at prisene som regel er lavere på denne tiden av året da det regnes som "lavsesong".Service av Varmepumper

Har du kanskje en varmepumpe som har gått noen år uten service? Kanskje synes du den ikke leverer den samme varmen som den en gang gjorde?
En varmepumpe trenger service med jevne mellomrom, avhengig av hvilket miljø den står i. Varmepumpen kan gjerne sammenlignes med en bil, den trenger ettersyn og service.
En service består av en grundig rengjøring av både kondensator (innedel) og fordamper (utedel). Det blir også foretatt lekkasjesøking av anlegget. Husk at du som eier er ansvarlig for at anlegget er tett og at kjølemedie ikke slipper ut i omgivelsene!
Anbefalt intervall er annen hvert år!
Ta gjerne en titt her: 

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8373557

Ta kontakt for informasjon og pristilbud på service av din varmepumpe og opplev at du plutselig har fått en "ny" varmepumpe!

Nyeste kommentarer